El Parador de Turismo de Ribadeo gana el concurso de tapas con «sardina marinada en ceviche de frutas»

La Voz

A MARIÑA

Pepa Losada

El «Choco ilustrado» del Ramonita y  «Terra, Mar e Lume» del Oviedo Bar quedaron segundo y tercero respectivamente

30 abr 2024 . Actualizado a las 08:12 h.

El Parador Nacional de Turismo de Ribadeo ganó el concurso de tapas que promovió Acisa en la localidad con «Sardina marinada en ceviche de frutas». El Ramonita Bar y el Oviedo Bar quedaron segundo y tercero respectivamente en este concurso de tapas que fue todo un éxito. Participaron 24 establecimientos hosteleros de Ribadeo en este certamen, todos con una contrastada calidad.

«A Sardiña mariñada en ceviche de froitas do Parador de Turismo é a tapa gañadora do XVIII Ribadeo de Tapeo, que rematou onte. O xurado profesional decidiu que o segundo premio fose para o Choco ilustrado do Ramonita e o terceiro premio recaeu en El Oviedo pola súa elaboración Terra, mar e lume, que tamén foi elixida como a tapa máis sostible», explican desde la Asociación de Comerciantes. Hay que recordar además que Mar Orosa, chef del Oviedo Bar, viene de ser reconocida en el Salón de Gourmets de Madrid la pasada semana como una de las seis chefs nacionales con más talento.

La concejala de Turismo, Marta Saiz, destacó que «Ribadeo de Tapeo, por décimo octavo ano consecutivo, puxo onte o broche final a 9 días de cociña en miniatura. Desde a organización queremos agradecer especialmente a eses 24 establecementos participantes polo seu esforzo e traballo durante todo o evento, porque realmente son eles os que propician o éxito desta iniciativa xunto co público». (En la imagen la gala de Acisa celebrada este domingo en el Parador de Turismo de Ribadeo durante el cóctel).